Dalgıç Pompa Nerelerde Kullanılır?
Dalgıç pompa üzeride işlem yapılacak sıvıların içine daldırılarak kullanılan pompa türüdür. Sıvı basıncına ve neme dayanıklı olarak üretilen bu pompalar, gövdesi suyun içinde olacak şekilde çalışmaktadır. Bu yüzden hem kullanılan malzemeler hem de bağlantılar kullanılacağı sıvının türüne göre korunaklı olarak birleştirilmekte ve en dayanıklı olacak şekilde monte edilmektedir.
Birçok pompa türünün aksine bu pompaların motorları gövdeye birleşik şekilde yerleştirilmektedir. Etrafında sürekli sıvı olduğu için, suyun veya sıvının gövdeye sızmasını önleyici tedbirler henüz imalat aşamasında bile düşünülmektedir.
Montaj sırasında da alınan önlemler ile dalgıç pompaların motor kısmına su sızmayacak şekilde yerleştirilmesine dikkat edilmektedir.
Sızdırmaz yapısının oluşabilmesi için sağlam bir muhafaza düşünülür. Hava veya sıvı sızması önlenmelidir. Belirli bir hava akımı ve basınç kontrolü ile çalışan dalgıç pompaların elektrik kaynağından besleme alması da önemli olmaktadır. Böylelikle dışarıdan olumsuz bir etkinin nüfuz etmesinin önüne geçilmektedir.
Basıncın ayarlanması için bir hareket gerekir. Bunu da elektrik kaynağından beslenen motor sağlamaktadır. Sıvının yukarıya doğru iletilmesi için belirli bir güç gerekmektedir.
Dayanıklı yapısı ile bilinen dalgıç pompa nerelerde kullanılır, hangi sektörler için uygundur, hangi binalarda hangi amaçlarla kullanılabilir soruları, piyasadaki herkesin merak ettiği sorular arasındadır. Bunların cevaplarını uzmanlarından almak, ihtiyaç duyduğunuz pompanın istediğiniz çalışmaya uygun olup olmadığını öğrenmeniz açısından son derece faydalı olmaktadır.
Dalgıç Pompanın Sağladığı Kolaylıklar
Dalgıç pompa sıvıların derin seviyelerden zemin seviyesine basılması için müthiş bir kolaylık sağlamaktadır. Dolayısıyla seçilecek dalgıç pompanın basınç değerinin ve gücünün buna göre ayarlanması, seçilmesi, monte edilmesi ve kullanılması önemli olmaktadır.
Dalgıç pompaların ülkemizde en fazla su basmak için kullanıldığı görülmektedir. Bazı sektörlerin ihtiyacı olan sıvıların belirli bir noktadan çalışma alanına basılmasını da dalgıç pompa kullanarak yapabilirsiniz.
Açık havalarda kuyulardan veya göletlerden tarlalara sulama yapmak amacıyla su çekme işlemi de dalgıç pompaların en fazla kullanıldığı alanlar arasında olmasını sağlamaktadır. Bu tür çalışmalarda dalgıç pompanın filtresinin iyi monte edilmesi gerekir çünkü suyun içinde oluşan katı ve boruları tıkayacak maddelerin süzülmesi önemlidir. Böylece pompaların ömrü uzar ve çalışmanın sürekliliği sağlanır.
Dalgıç pompanın havuzlardaki süsleme amaçlı tazyikli su temini için de kullanıldığı görülmektedir. Çeşitli parklar veya yerel yönetimlere ait eğlence merkezlerinin, şirketlerin veya fabrikaların sosyal alanlarında yer alan fıskiyelerde dalgıç pompaların işlevi büyüktür.
Özellikle sürekliliği sağlayan bir çalışma şekliyle uzun süre kullanılabilmektedir. Ancak tüm motor mekanizmalarında olduğu gibi dalgıç pompaların da dinlendirilmesi gerekir.
Dalgıç Pompanın Uzun Ömürlü Olması İçin Ne Yapılmalıdır?
Dalgıç pompaların uzun ömürlü olması için öncelikle imalatından başlayarak montaj ve kullanım türüne kadar bir dizi önlem alınması faydalı olacaktır. Öncelikle imalat aşamasında kaliteli malzemeler kullanılması gerekir. Ülkemiz için TSE sertifikalı ürünler ideal olmaktadır.
Pompa sektöründe uluslar arası geçerliliği olan sertifikalara uygun parçaların kullanılması her zaman önemlidir. Temiz veya kirli su çekilirken bazı tedbirlere riayet edilmesi de önem arz eder.
Kullanırken zorlandığı yerlerde dinlenmesini sağlamak ve basınç değerlerine uygun pompaları seçmek her zaman uzun ömürlü olmasına katkı sağlar. Ülkemizde birçok farklı sektörde kullanılan dalgıç pompaların profesyonel firmalara danışılarak alınması ve uzmanlara monte ettirilmesi her açıdan önemlidir. Montaj belki de uzun ömürlü olmasına katkı sağlayacak en önemli aşamadır.
Uzay Sondaj olarak en kaliteli dalgıç pompaları temin ederek sektörümüze katkı sağlıyoruz. Mühendislerimiz ve teknisyenlerimiz ile ihtiyacınız olan tüm pompa türlerini en uygun ödeme seçenekleri ile hizmetinize sunuyoruz.
BLOG
-
Genleşme Tankı Ne İşe Yarar?
-
Keson Kuyu Nedir, Nasıl Ve Neden Açılır?
-
Su Kuyusu Sondaj Ömrü Ne Kadardır?
-
Mini Fore Kazık & Sondaj Kazıları
-
2 hp Dalgıç Pompa Ne Kadar Su Çeker?
-
55 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker?
-
Temiz Su Dalgıç Pompaları İle İlgili Genel Bilgiler
-
Dalgıç Pompa Servisi
-
Derin Kuyu Dalgıç Pompa Özellikleri
-
Dalgıç Pompa Modelleri
-
Dalgıç Pompanın Avantajları
-
Sondaj Kaç Metreye Kadar Serbest?
-
Sondaj Matkap Ucu
-
Yer Altı Sularının Önemi
-
Sondaj Matkap Çeşitleri
-
Dalgıç Pompa Kuyudan Nasıl Çıkarılır?
-
Jeofizik Etüt Nedir, Nasıl Yapılır?
-
Sondaj Yer Altı Su Araştırması Nasıl Yapılır?
-
Atık Su Drenaj Pompası Kullanım Alanları
-
Pompa Malzemelerinin Üretim Süreci
-
Kuyu Ruhsatı Nasıl Alınır?
-
Yatay Sondajın Avantajları Nelerdir?
-
Sondaj Çalışmalarında Olası Kazalar ve Alınacak Önlemler
-
Dalgıç Pompa Neden Bozulur?
-
Sumak Pompa Servisi
-
Genleşme Tankı
-
Sumak Pompa
-
Dalgıç Pompa Sürekli Çalışır mı?
-
Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?
-
Sondajın Ana İşlem Basamakları Nelerdir?
-
Dalgıç Pompayı Kaç Kw Jeneratör Çalıştırır?
-
Sondaj Makinesi Çeşitleri
-
Sondaj Elması
-
Dalgıç Pompa Nerelerde Kullanılır?
-
En İyi Dalgıç Pompa Hangisi?
-
Dalgıç Pompa Neye Göre Seçilir?
-
Basınçlı Su Pompası Nasıl Çalışır?
-
Su Pompası Kaç Metreden Çeker?
-
3 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreye Su Basar?
-
Dalgıç Pompası Ne Kadar?
-
Dalgıç Pompa Kaç Bar Basar?
-
Su Pompası En Fazla Kaç Metreden Su Çeker?
-
Derin Kuyu Sondajı
-
Kuyu Temizliği ve Bakımı
-
Sondaj Su Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Artezyen Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Sondaj Kuyusu Metresi Ne Kadar?
-
Endüstriyel Çamur Pompaları
-
Yatay Sondaj Nedir?
-
Sondajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
-
Sondajlarda En Fazla Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?
-
Artezyen Su Kuyusunun Avantajları
-
Su Sondajı Nasıl Yapılır? Detayları