Sondaj Su Kuyusu Nasıl Açılır?
Sondaj su kuyusu nasıl açılır? konusunda yetkili firmaların daha profesyonel çalıştıkları görülmektedir. Sondaj yer altındaki herhangi bir maddenin çeşitli yöntemlerle yer seviyesine çıkarılması işlemine verilen addır. En fazla kullanılan ve çıkarılan maddelerden biri de su olmaktadır.
Temiz su, kullanım suyu ve sulama suyu olarak farklı amaçlarla çıkarılsa da yapılan ortak işlemin adı sondaj su kuyusu açma işlemidir. Belirli bir uzmanlık isteyen bu işlem ile ihtiyaç duyulan su, şebeke suyu yerine, maliyeti daha az olan yer altı suyu ile karşılanmaktadır. Böylece bahçelerinizi sulayabilir ve diğer ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Zemine açılan delikten suyun güvenli ve ihtiyaca yönelik olarak temiz şekilde çıkarılması belirli bir teknik isteyen ve hata kabul etmeyen işlemler arasındadır. İstenen genişlikte delgi aletleri kullanılmaktadır. Kullanılacak suyun ne kadar yoğunlukta çıkması isteniyorsa delgi ekipmanı da o kadar geniş olmaktadır. Toprağın delindikten sonra kuyunun güvenliğini sağlama aşamasına geçilir.
Ucunda filtre olan ve yabancı cisimleri içine almayan borular yerleştirilerek çıkarılacak suyun yolu yapılmış olur. Kuyu cidarı ile boruların iniş seviyesi çakıllarla doldurulur ve temiz suya ulaşmak için yeterince su çekilme işlemine geçilir. Kuyunun ağız kısmı betonla sağlamlaştırılarak kuyu hizmete hazır hale getirilir.
Sondaj Su Kuyusu Açma İzni
Yer altı suları herkesin ihtiyacına göre izinsiz olarak kullanabileceği, herkesin ihtiyacına göre uygun genişliklerle delme çalışması yapabileceği alanlar değildir. Kontrollü ve temiz sunulan şebeke suyu gibi yer altı suları da devletin güvencesi altındadır. Dolayısıyla yer altı suyunun kullanımı konusunda sondaj su kuyusu açma izni almak gerekir. Bu izni vermekle mükellef olan kurum Devlet Su İşleri’dir.
Eğer hayatınızda ilk kez sondaj su kuyusu açtırma işlemi yaptıracaksanız, uygun resmi işlem basamakları konusunda sondaj firmalarından yardım almalısınız. Sondaj çalışmasına başlamak için gerekli olan açma belgesini ve akabinde kullanım için gerekli olan yasal izni alma konusunda uygun başvuru yapılması konusunda sondaj firmaları gerekli basamakları tanımaktadır ve eksiksiz gerçekleştirebilmektedir. Bu yüzden deneyimli sondaj firmalarıyla işbirliği yapmanız sizin açınızdan hem zaman kazandırıcı hem de faydalı olacaktır.
Sondaj su kuyusu açma izni kesinlikle alınması gereken izin türlerinden birisidir. Sondaj çalışması yaptırmadan önce ilgili birime bu çalışmaya başlayabilmek için başvurmanız gerekir. Alınan açma belgesi bir yıl geçerli olacağı için işlemi yaptırmadan hemen önce izinlerinizi tamamlamanız, belgenin geçerliliğini yitirmemesi açısından iyi olacaktır. Sondaj su kuyusu fikrinizi bir sondaj firması ile paylaştığınızda, firma size yapmanız gerekenler konusunda rehberlik edecektir.
Sondaj Su Kuyusu Açma Maliyeti
Sondaj su kuyusu açma maliyeti günün koşullarına göre belirlenmektedir. Normalde metre üzerinden derinlik hesabı yapılarak belirlenen maliyet konusunda sondaj firması ile görüşmelisiniz. Sondaj yaptıracağınız bölgenin taramasını yaptırarak maliyet konusunda fikir edinmeniz yararlı olacaktır. Bu tarama kapsamında zeminin jeolojik yapısı incelenmektedir. Kayalık alanların ve toprak alanlar arasında çalışma yöntemi açısından fark olacaktır. Bu yüzden iyi bir etüt çalışması yaptırmadan maliyet konusunda net bir şey söylemek yanlış olmaktadır.
Yapılacak sondaj su kuyusunun genişliği, inilecek derinlik, kullanılacak malzemeler ve güçlendirme çalışmaları maliyet içinde hesaplanarak size bir tablo sunulmaktadır. Bu konuda sondaj firmasının deneyimine güvenmeli ve maliyet konusunda detaylandırma istemelisiniz.
Su kuyusu sondajı konusunda sektörünün en başarılı firmaları arasında yer alan firmamız, müşteri memnuniyeti odaklı işletme felsefesi ile her müşterisinin mutlu olmasını istemektedir. Sondaj çalışmalarının yıllar içindeki dayanıklılığı ve başarısı en iyi referans olmaktadır.
BLOG
-
Genleşme Tankı Ne İşe Yarar?
-
Keson Kuyu Nedir, Nasıl Ve Neden Açılır?
-
Su Kuyusu Sondaj Ömrü Ne Kadardır?
-
Mini Fore Kazık & Sondaj Kazıları
-
2 hp Dalgıç Pompa Ne Kadar Su Çeker?
-
55 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker?
-
Temiz Su Dalgıç Pompaları İle İlgili Genel Bilgiler
-
Dalgıç Pompa Servisi
-
Derin Kuyu Dalgıç Pompa Özellikleri
-
Dalgıç Pompa Modelleri
-
Dalgıç Pompanın Avantajları
-
Sondaj Kaç Metreye Kadar Serbest?
-
Sondaj Matkap Ucu
-
Yer Altı Sularının Önemi
-
Sondaj Matkap Çeşitleri
-
Dalgıç Pompa Kuyudan Nasıl Çıkarılır?
-
Jeofizik Etüt Nedir, Nasıl Yapılır?
-
Sondaj Yer Altı Su Araştırması Nasıl Yapılır?
-
Atık Su Drenaj Pompası Kullanım Alanları
-
Pompa Malzemelerinin Üretim Süreci
-
Kuyu Ruhsatı Nasıl Alınır?
-
Yatay Sondajın Avantajları Nelerdir?
-
Sondaj Çalışmalarında Olası Kazalar ve Alınacak Önlemler
-
Dalgıç Pompa Neden Bozulur?
-
Sumak Pompa Servisi
-
Genleşme Tankı
-
Sumak Pompa
-
Dalgıç Pompa Sürekli Çalışır mı?
-
Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?
-
Sondajın Ana İşlem Basamakları Nelerdir?
-
Dalgıç Pompayı Kaç Kw Jeneratör Çalıştırır?
-
Sondaj Makinesi Çeşitleri
-
Sondaj Elması
-
Dalgıç Pompa Nerelerde Kullanılır?
-
En İyi Dalgıç Pompa Hangisi?
-
Dalgıç Pompa Neye Göre Seçilir?
-
Basınçlı Su Pompası Nasıl Çalışır?
-
Su Pompası Kaç Metreden Çeker?
-
3 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreye Su Basar?
-
Dalgıç Pompası Ne Kadar?
-
Dalgıç Pompa Kaç Bar Basar?
-
Su Pompası En Fazla Kaç Metreden Su Çeker?
-
Derin Kuyu Sondajı
-
Kuyu Temizliği ve Bakımı
-
Sondaj Su Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Artezyen Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Sondaj Kuyusu Metresi Ne Kadar?
-
Endüstriyel Çamur Pompaları
-
Yatay Sondaj Nedir?
-
Sondajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
-
Sondajlarda En Fazla Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?
-
Artezyen Su Kuyusunun Avantajları
-
Su Sondajı Nasıl Yapılır? Detayları