Yatay Sondajın Avantajları Nelerdir?
Çeşitli amaçlarla yapılan sondaj çalışmaları, su ihtiyacını gidermeyi, kanal açmayı, kablo döşemeyi, kanalizasyon temizlemeyi ve buna benzer ihtiyaçları karşılamak üzere yapılır. Yatay sondaj da özellikle kalabalık insan coğrafyasının şehirleştiği bölgelerde avantaj sağlar. Kılavuz sondaj aracılığı ile herhangi bir arızada yeniden metrekarelerce kazım işlemi gerektirmez. Hem maliyet olarak masrafları düşük tutar hem de şehirleşme alt yapısına zarar vermez. Bu yüzden yatay sondajın avantajları sektördeki çoğu insana kolaylık sağlar.
Çalışanlar açısından düşünüldüğünce arıza veren bir sondaj kanalının tamamının yeniden açılıp arızanın tespit edilmesi zahmetli olacaktır. Diğer yandan bunun alacağı zamanı kestirmek de güçtür. Üstelik bu çalışma sırasında insanların doğalgazını kesmek, su akışını durdurmak veya elektrik kesintisi yaşatmak zorunda kalınabilir. Bu yüzden yatay sondaj çalışmaları yeni nesil teknoloji kullanılarak daha geniş çevrelerde tercih edilmeye başlanmıştır. Özelikle yerel yönetimler bu yöntem ile çalışmalarını hızlandırmıştır.
Yatay sondajın su kaynaklarının altında kullanılabiliyor olması diğer avantajları arasındadır. Tamamlanması gereken projelerde maliyeti düşürmektedir. Mevcut alt yapıların zarar görmemesi olumlu karşılanmaktadır. Daha önce aynı caddede önce telefon alt yapısı için, daha sonra kanalizasyon alt yapısı için, elektrik ve su ile doğalgaz için ayrı ayrı kazıların yapıldığı dönemi sonlandırdığı için, başlı başına bir medeniyet göstergesi olduğunu da belirtmek gerekir.
Yatay Sondaj İşlemi Zor mu?
Yatay sondaj işlemi taşıdığı avantajlar düşünüldüğünde zor değildir. Çünkü artı maliyet gerektirmez ve önceden döşenmiş sistemleri bozmaz. Bu yüzden kazı yapılmasına, döşenen önceki alt yapıların bozulmasına neden olmadan işlem tamamlanır. Profesyonel sondaj işlemi gerçekleştiren firmalar tarafından yönlendirilen ve önceden eğitime tabi tutulmuş uzman personel ile yatay sondaj işlemleri çok daha kolay yapılmaktadır. İhtiyacınızın karşılanması adına bu yöntemi tercih edebilirsiniz.
Büyük projelerde zorlu yer şekillerinde yatay sondajın sağladığı avantajlar ile ekstra çalışmalara gerek kalmamaktadır. Uzaktan kontrol yönteminin entegre edilebilmesi, çalışanların yer altına inmesini engeller ve sistemin denetlenmesini kolaylaştırır. Bu da olası iş kazalarını önlediği için iş güvenliği kaidelerinin uygulanmasını kolaylaştırır.
Daha önce ciddi derinlikler kazıların yapılmak zorunda olduğu eski yöntemlerde, özelikle insan trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde ciddi mağduriyetler oluşuyordu. Çalışma yapan birimin daha önceki alt yapı çalışmalarına zarar vermesi çevredeki işyerlerini de etkiliyordu. Örneğin elektrik alt yapısı için kazı yapan çalışanların su borusunu patlatması, doğalgaz alt yapısı için yapılan çalışmada telefon hatlarının kesilmesi gibi beklenmeyen durumlar ile karşı karşıya kalınabiliyordu.
Yatay Sondaj Büyükşehirlerde Hangi Kolaylığı Sağlar?
Yatay sondaj büyükşehirlerin çehresini değiştiren ve alt yapısını koruyan sonuçlara imza atmaktadır. Özelikle işyerlerinin yoğun olduğu, insanların sık kullandığı cadde ve sokaklarda bir kez yapılan yatay sondaj çalışmasının ardından, arızayı tespit etmek ve değişim gerektiren durumlarda yer altında çalışmak kolaylaşmıştır. Artık herhangi bir birimin veya firmanın çalışmasında diğer firmaların yaptıkları eski çalışmalar zarar görmemektedir.
Bu şekilde kolay yapılan yatay sondaj çalışması ile kaldırımların sökülmesine gerek kalmamaktadır. Aynı zamanda asfalt içeren yolların kazılması da söz konusu olmamaktadır. Bu da o cadde veya sokaktaki araç ve yaya trafiğinin aksamasına mani olur. Bu yüzden yatay sondaj dendiği zaman akla büyükşehirlerde mağduriyet yaratmadan yapılan çalışmalar gelmektedir.
Yatay sondaj çalışması ile doğaya da zarar verilmemektedir. Kazı olmadığı için ağaçlar ve bitkiler sökülmek zorunda kalmaz. Bu yüzden bu işlemi gerçekleştiren firmaların deneyimli olması çok önemlidir. Uzay Sondaj olarak yatay sondaj işlemini profesyonel olarak gerçekleştirerek, yaşam standartlarınızın düşmesini engelliyoruz.
BLOG
-
Genleşme Tankı Ne İşe Yarar?
-
Keson Kuyu Nedir, Nasıl Ve Neden Açılır?
-
Su Kuyusu Sondaj Ömrü Ne Kadardır?
-
Mini Fore Kazık & Sondaj Kazıları
-
2 hp Dalgıç Pompa Ne Kadar Su Çeker?
-
55 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker?
-
Temiz Su Dalgıç Pompaları İle İlgili Genel Bilgiler
-
Dalgıç Pompa Servisi
-
Derin Kuyu Dalgıç Pompa Özellikleri
-
Dalgıç Pompa Modelleri
-
Dalgıç Pompanın Avantajları
-
Sondaj Kaç Metreye Kadar Serbest?
-
Sondaj Matkap Ucu
-
Yer Altı Sularının Önemi
-
Sondaj Matkap Çeşitleri
-
Dalgıç Pompa Kuyudan Nasıl Çıkarılır?
-
Jeofizik Etüt Nedir, Nasıl Yapılır?
-
Sondaj Yer Altı Su Araştırması Nasıl Yapılır?
-
Atık Su Drenaj Pompası Kullanım Alanları
-
Pompa Malzemelerinin Üretim Süreci
-
Kuyu Ruhsatı Nasıl Alınır?
-
Yatay Sondajın Avantajları Nelerdir?
-
Sondaj Çalışmalarında Olası Kazalar ve Alınacak Önlemler
-
Dalgıç Pompa Neden Bozulur?
-
Sumak Pompa Servisi
-
Genleşme Tankı
-
Sumak Pompa
-
Dalgıç Pompa Sürekli Çalışır mı?
-
Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?
-
Sondajın Ana İşlem Basamakları Nelerdir?
-
Dalgıç Pompayı Kaç Kw Jeneratör Çalıştırır?
-
Sondaj Makinesi Çeşitleri
-
Sondaj Elması
-
Dalgıç Pompa Nerelerde Kullanılır?
-
En İyi Dalgıç Pompa Hangisi?
-
Dalgıç Pompa Neye Göre Seçilir?
-
Basınçlı Su Pompası Nasıl Çalışır?
-
Su Pompası Kaç Metreden Çeker?
-
3 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreye Su Basar?
-
Dalgıç Pompası Ne Kadar?
-
Dalgıç Pompa Kaç Bar Basar?
-
Su Pompası En Fazla Kaç Metreden Su Çeker?
-
Derin Kuyu Sondajı
-
Kuyu Temizliği ve Bakımı
-
Sondaj Su Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Artezyen Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Sondaj Kuyusu Metresi Ne Kadar?
-
Endüstriyel Çamur Pompaları
-
Yatay Sondaj Nedir?
-
Sondajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
-
Sondajlarda En Fazla Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?
-
Artezyen Su Kuyusunun Avantajları
-
Su Sondajı Nasıl Yapılır? Detayları