Sumak Pompa
Sumak Pompa, sıvıları basınç farkı oluşturarak düşük basınçtan yüksek basınca taşımak için kullanılan çeşitli pompa tiplerini üretmektedir. Bu pompalar, sıvıları fiziksel kaldırma yoluyla itmek için mekanik kuvvetler kullanır. Sumak Pompa'nın ürettiği pompa çeşitleri arasında dalgıç pompalar, santrifüj pompalar, sıcak su santrifüj pompaları, çok kademeli pompalar, salyangoz pompalar, hidroforlar, yangın pompaları ve genleşme tankları bulunmaktadır.
Alanındaki en önemli markalardan biri olarak gösterilen Sumak Pompa, ürettiği TSE standartlarındaki ürünleri ile ülkemizin en çok tercih edilen markalarından biri haline gelmiştir. Kaliteli ve dayanıklı ürünleri ile bilinen Sumak Pompa çeşitleri ile tüm ihtiyaçlarınıza karşılık vermektedir.
Sumak Pompa Modelleri
Sumak dalgıç pompalar, tamamen sıvılara daldırılmış olarak kullanılmak üzere tasarlanmış bir tür santrifüj pompadır. Ayrıca alt pompalar veya elektrikli dalgıç pompalar olarak da adlandırılırlar. Bu pompalar, su kaynaklarının sınırlı olduğu ve yeraltı suyunun çıkarılmasının gerekli olduğu durumlar için oldukça uygundur. Dalgıç pompalar, sorunsuz çalışması ve maliyet etkinliği nedeniyle içme ve kullanma suyu uygulamaları için popüler bir seçimdir.
Sumak dalgıç pompa, işlediği ortam içinde çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Pompa gövdesine bitişik olarak yerleştirilmiş olan motor, belirli teknik özelliklerle donatılmıştır. Bunun nedeni, dalgıç pompanın pompalanan sıvı ile doğrudan temas etmesidir. Dalgıç pompa su geçirmezdir ve kısa devreye neden olabilecek ve potansiyel olarak hasara neden olabilecek herhangi bir sıvı girişini önler. Dalgıç pompada kullanılan yağ ayrıca sıvıların sızmasını önlemeye yardımcı olarak tehlike riskini daha da azaltır. Dalgıç pompalar, su temini, sulama ve yağmurlama sistemleri, yeraltı suyu seviye kontrolü ve tespiti, tünel açma, derin kuyular ve basınçlı temiz veya kirli su için ısı pompası uygulamaları dahil olmak üzere çeşitli uygulamalarda yaygın olarak kullanılmaktadır.
Sumak santrifüj pompa, düşük üretim maliyeti nedeniyle yaygın olarak kullanılan bir su pompasıdır. Çalışırken sıvı basıncını artırarak çalışır. Bu tip pompa, sıvıları dairesel bir pompa gövdesi boyunca hareket ettirmek için kinetik enerji kullanan pervanelerden oluşur. Derinkuyu santrifüj pompaları genellikle yağ, içme suyu ve sulama suyu temini için kullanılır.
Sumak Yangın Pompası, yangın söndürme operasyonlarında kritik bir rol oynamakta ve en etkili yangınla mücadele araçlarından biri olarak kabul edilmektedir. Yangın pompaları, uçtan emişli ve ayrık gövdeli çift emişli santrifüjlü yangın pompalarının yanı sıra hat tipi yangın pompaları dahil olmak üzere farklı tiplerde üretilmektedir. Satın alınan yangın pompalarının yangın anında gerekli basınç ve debi gereksinimlerini karşılayabilmesi esastır. Yangın pompası sistemleri, olası riskler veya arızalar durumunda avantaj sağlayabilecek ana ve yedek pompalardan oluşur. Bu pompalar ayrıca bir kontrol paneli ile kontrol edilmektedir.
Sumak atık su tahliye pompası, atık suyu temizlemek ve taşımak için özel olarak tasarlanmıştır. Binalar, oteller, yurtlar ve hastaneler gibi çeşitli uygulamalar için uygun bir seçenektir. Bu pompalar, 30-50 mm boyutuna kadar katı partikül içeren pis suların tahliyesinde oldukça etkilidir.
Sumak hidrolik su pompaları, hidrolik enerji üretmek için su basıncını artırarak çalışır. Hidrolik pompaların, hidrolik devre ve fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için yeterli basınç ve debiyi sağlaması esastır. Dişli, pistonlu ve paletli pompalar dahil olmak üzere çeşitli hidrolik pompa türleri mevcuttur. Dişli pompalar 200 bara kadar, kanatlı pompalar ise 100 bara kadar basınç sağlayabilmektedir. Pistonlu pompalar ayrıca sıvıyı silindirik bir hazneden taşımak için yaygın olarak kullanılır.
Sumak bahçe sulama pompaları, düşük debi ve basma yüksekliğinin gerekli olduğu evlerde ve açık alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Depolama tanklarından su çekmek ve bahçelerde, çimlerde, meyve ve sebzelerin serada yetiştirilmesinde sulama yapmak için uygundurlar. Bahçe sulama pompaları ayrıca sel baskınlarında tahliye ve yüzme havuzlarında temiz su temini için de kullanılabilir.
Sumak salyangoz pompalar, pompa mili ve pervanesini içeren hareketli parça ile salyangoz gövdeli sabit parçadan oluşan tek kademeli santrifüj pompa türüdür. Pervane sıvıyı toplar ve kinetik enerjisini basınç enerjisine dönüştürür. Bu dönüşüm salyangoz pompaların gövdesi sayesinde mümkün olmaktadır. Sızıntıyı önlemek için salmastra düzeneği, salmastra pompasının motor tarafında bulunur. Salyangoz pompalar ayrıca monoblok veya ıslak rotorlu pompalar olarak da adlandırılabilir. Yaş rotorlu pompalar klima santrallerinde, şehir içi içme suyu taşımacılığında ve sulama suyu dağıtımında, sprinkler ve soğutma kulelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Sumak Pompa Fiyatları
Sumak pompa fiyatları ihtiyacınız olan ürünün özelliklerine göre değişmektedir. Belirli ürünler belli başlı işler için tek seçenek olabilir. Bazen de bir çalışma şekli için farklı pompa çeşitleri uygun olabilmektedir. İstediğiniz ürünün gücüne, işlevine ve diğer teknik özelliklerine göre sumak pompa fiyatlarını incelemek gerekmektedir.
Fiyatları araştırırken pompaların hangi tür işlerde kullanıldığını da öğrenmek gerekmektedir. Pompalar, sıvıların bir yerden başka bir yere taşınması gereken çeşitli uygulamalarda kullanılır. Petrol ve gaz, kimya, yiyecek ve içecek ve su arıtma gibi endüstrilerde kullanılırlar. Pompalar ayrıca konut ve ticari binalarda su temini, ısıtma ve soğutma sistemleri ve atık su yönetimi için kullanılır. Pompaların diğer yaygın uygulamaları arasında sulama ve tarım, yangından korunma, yüzme havuzu sirkülasyonu, çeşme ve şelale gösterimi ve akvaryum filtrasyonu da yer alır. Ayrıca pompalar, otomobiller, tekneler ve uçaklar gibi birçok makine ve ekipman türünde kullanılmaktadır.
BLOG
-
Genleşme Tankı Ne İşe Yarar?
-
Keson Kuyu Nedir, Nasıl Ve Neden Açılır?
-
Su Kuyusu Sondaj Ömrü Ne Kadardır?
-
Mini Fore Kazık & Sondaj Kazıları
-
2 hp Dalgıç Pompa Ne Kadar Su Çeker?
-
55 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker?
-
Temiz Su Dalgıç Pompaları İle İlgili Genel Bilgiler
-
Dalgıç Pompa Servisi
-
Derin Kuyu Dalgıç Pompa Özellikleri
-
Dalgıç Pompa Modelleri
-
Dalgıç Pompanın Avantajları
-
Sondaj Kaç Metreye Kadar Serbest?
-
Sondaj Matkap Ucu
-
Yer Altı Sularının Önemi
-
Sondaj Matkap Çeşitleri
-
Dalgıç Pompa Kuyudan Nasıl Çıkarılır?
-
Jeofizik Etüt Nedir, Nasıl Yapılır?
-
Sondaj Yer Altı Su Araştırması Nasıl Yapılır?
-
Atık Su Drenaj Pompası Kullanım Alanları
-
Pompa Malzemelerinin Üretim Süreci
-
Kuyu Ruhsatı Nasıl Alınır?
-
Yatay Sondajın Avantajları Nelerdir?
-
Sondaj Çalışmalarında Olası Kazalar ve Alınacak Önlemler
-
Dalgıç Pompa Neden Bozulur?
-
Sumak Pompa Servisi
-
Genleşme Tankı
-
Sumak Pompa
-
Dalgıç Pompa Sürekli Çalışır mı?
-
Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?
-
Sondajın Ana İşlem Basamakları Nelerdir?
-
Dalgıç Pompayı Kaç Kw Jeneratör Çalıştırır?
-
Sondaj Makinesi Çeşitleri
-
Sondaj Elması
-
Dalgıç Pompa Nerelerde Kullanılır?
-
En İyi Dalgıç Pompa Hangisi?
-
Dalgıç Pompa Neye Göre Seçilir?
-
Basınçlı Su Pompası Nasıl Çalışır?
-
Su Pompası Kaç Metreden Çeker?
-
3 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreye Su Basar?
-
Dalgıç Pompası Ne Kadar?
-
Dalgıç Pompa Kaç Bar Basar?
-
Su Pompası En Fazla Kaç Metreden Su Çeker?
-
Derin Kuyu Sondajı
-
Kuyu Temizliği ve Bakımı
-
Sondaj Su Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Artezyen Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Sondaj Kuyusu Metresi Ne Kadar?
-
Endüstriyel Çamur Pompaları
-
Yatay Sondaj Nedir?
-
Sondajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
-
Sondajlarda En Fazla Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?
-
Artezyen Su Kuyusunun Avantajları
-
Su Sondajı Nasıl Yapılır? Detayları