Dalgıç Pompa Kaç Bar Basar?
Dalgıç pompa kaç bar basar? konusu mühendislik alanı ile bire bir ilişkilidir. Çıkış basıncı başta olmak üzere basılacak suyun miktarı ile de ilgilidir. Pompa debisinin, pompa basma yüksekliğinin ve sistemin basma yüksekliğinin bu konuda belirleyici unsurlar olduğu görülmektedir. Günümüzde pompa seçiminde de hep bu tür kriterlerin göz önüne alındığı görülmektedir.
Basınç faktörü gerçekleştirilecek faaliyet ile yakından ilgilidir. Suyun ne kadar yüksekliğe basılacağı başta olmak üzere, kuyudan sonra ne kadar uzaklığa gönderileceği de hesap edilmesi gerekenler arasındadır.
Birçok sektörde farklı amaçlarla da olsa başarılı şekilde kullanılan dalgıç pompalar, en çok sondaj kuyularında rastlanan ekipmanlardan biridir. Belirli bir derinlikte olması gereken su kuyularından, derinlikten üst seviyelere doğru elektrik enerjisini kullanarak su basan dalgıç pompalar, belirli bir bar hesabıyla uzun süre kullanılabilir.
Dalgıç Pompa Ne Kadar Basınçta Su Basmalıdır?
Dalgıç pompanın ne kadar basınçta su basması gerektiği kullanım amacına göre değişebilmektedir. Bu açıdan düşünecek olursak başarılı bir çalışma için en büyük dalgıç pompanın mı yoksa ideal basınçtaki pompanın mı kullanılması gerektiği konusunda sondaj firmalarından destek almanız gerekebilir.
Zaten sondaj çalışmasını yapacak firmanın yetkilileri size bu konuda rehberlik etmektedir. Mühendislerden alacağınız teknik destek ile gerçek anlamda faydalı olacak dalgıç pompaları uzun süre kullanabilirsiniz. Amaca uygun olarak uzun yıllar kullanılmak istenen pompaların zamanla arıza gösterdiği de görülebilir. Bunun için kullanım kılavuzu ile ilgili dikkatli olunmasında azami fayda görülmektedir.
Basınç konusu pompa türüne göre değişebilir ancak önemli olan faaliyete uygun pompa seçilmesi ve çalışmaların etkin şekilde sürdürülebilmesidir. Tarımsal sulamadan çeşitli aktivitelere kadar birçok amaçla açılan kuyuların, deneyimli sondaj firmaları tarafından açılması önerilir çünkü hemen ardından gelen pompa seçimi süreci ancak bu profesyonel firmaların desteği ile tamamlanabilir.
Pompanın ne kadar derinliğe yerleştirileceği, hangi amaçla kullanılacağı ile bire bir ilgilidir. Bunun için sondaj firmaları size istediğini teknik desteği sunacaktır. Pompanın kaç basınca göre çalışması gerektiği de tamamen bilimsel süreçlerin sonucunda ortaya konulmuş teknik bilgiler ışığında kararlaştırılmalıdır.
Dalgıç Pompa Seçerken Yapılan Hatalar
Dalgıç pompa seçerken kuyunun derinliğinin hesaplanmaması veya göz ardı edilmesi yapılan en büyük hatalardan biridir. Kuyu derinliği pompanın ne kadar yüksekliğe su basacağını belirlediği için hesaplamada kesinlikle göz önüne alınmalıdır. Diğer yandan statik ve dinamik su seviyeleri de dalgıç pompa seçiminde önemli kriterlerden biri olarak göze çarpmaktadır.
Kuyuda sürekli olarak bulunan suyun miktarı ve seviyesi pompanın bulunduğu yerden su basabilmesi için önem arz eder. Ayrıca yılın belirli dönemlerinde su seviyesinin yükselmesi söz konusu ise bu açıdan dalgıç pompanın su seviyesinin altında kalacağı hesap edilmelidir.
Pompanın üst birimlerinin özellikle elektrik aksanının sudan etkilenmemesi açısında suyun ne kadar yükseleceği önceden hesap edilmelidir. Bunun yararı çoktur. Ancak bunun hesap edilmemesi hata yapılmasına neden olacaktır. Pompalar sadece kuyunun üst ve yakın kısmına su basmamaktadır.
Kuyudan uzak yere de su basma kapasitesine sahip olmalıdır. Kuyunun derinliğinden suyun kullanılacağı bölgeye kadar su basabilmesi için pompanın yeterince güçlü olması gerekir çünkü suyun basınçlı şekilde kullanılmasına ihtiyaç duyulan çalışmalar olabilir. Bunun göz ardı edilmesi hatadır.
Elbette kullanılmak istenen suyun miktarı da dalgıç pompanın kaç bar basacağını belirlenmesinde rol oynar. Suyun tazyikli olması, bu hedefe yönelik çalışılmasına gerek duyulmasının en önemli kanıtıdır. Ne kadar su kullanılacağı, saatte kaç litre suya ihtiyaç duyulduğu gibi konular kesinlikle seçimde etkin olan faktörlerdir.
BLOG
-
Genleşme Tankı Ne İşe Yarar?
-
Keson Kuyu Nedir, Nasıl Ve Neden Açılır?
-
Su Kuyusu Sondaj Ömrü Ne Kadardır?
-
Mini Fore Kazık & Sondaj Kazıları
-
2 hp Dalgıç Pompa Ne Kadar Su Çeker?
-
55 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker?
-
Temiz Su Dalgıç Pompaları İle İlgili Genel Bilgiler
-
Dalgıç Pompa Servisi
-
Derin Kuyu Dalgıç Pompa Özellikleri
-
Dalgıç Pompa Modelleri
-
Dalgıç Pompanın Avantajları
-
Sondaj Kaç Metreye Kadar Serbest?
-
Sondaj Matkap Ucu
-
Yer Altı Sularının Önemi
-
Sondaj Matkap Çeşitleri
-
Dalgıç Pompa Kuyudan Nasıl Çıkarılır?
-
Jeofizik Etüt Nedir, Nasıl Yapılır?
-
Sondaj Yer Altı Su Araştırması Nasıl Yapılır?
-
Atık Su Drenaj Pompası Kullanım Alanları
-
Pompa Malzemelerinin Üretim Süreci
-
Kuyu Ruhsatı Nasıl Alınır?
-
Yatay Sondajın Avantajları Nelerdir?
-
Sondaj Çalışmalarında Olası Kazalar ve Alınacak Önlemler
-
Dalgıç Pompa Neden Bozulur?
-
Sumak Pompa Servisi
-
Genleşme Tankı
-
Sumak Pompa
-
Dalgıç Pompa Sürekli Çalışır mı?
-
Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?
-
Sondajın Ana İşlem Basamakları Nelerdir?
-
Dalgıç Pompayı Kaç Kw Jeneratör Çalıştırır?
-
Sondaj Makinesi Çeşitleri
-
Sondaj Elması
-
Dalgıç Pompa Nerelerde Kullanılır?
-
En İyi Dalgıç Pompa Hangisi?
-
Dalgıç Pompa Neye Göre Seçilir?
-
Basınçlı Su Pompası Nasıl Çalışır?
-
Su Pompası Kaç Metreden Çeker?
-
3 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreye Su Basar?
-
Dalgıç Pompası Ne Kadar?
-
Dalgıç Pompa Kaç Bar Basar?
-
Su Pompası En Fazla Kaç Metreden Su Çeker?
-
Derin Kuyu Sondajı
-
Kuyu Temizliği ve Bakımı
-
Sondaj Su Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Artezyen Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Sondaj Kuyusu Metresi Ne Kadar?
-
Endüstriyel Çamur Pompaları
-
Yatay Sondaj Nedir?
-
Sondajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
-
Sondajlarda En Fazla Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?
-
Artezyen Su Kuyusunun Avantajları
-
Su Sondajı Nasıl Yapılır? Detayları