Dalgıç Pompanın Avantajları
Dalgıç pompa, birçok işletmede ve çiftlikte tarım arazilerinin sulanması veya uzun süreli su ihtiyacının belirdiği bölgelerde kaynaktan su çekilmesi amacıyla kullanılan bir pompa türüdür. Suya daldırılarak kullanılan dalgıç pompanın belirli bir mekanizması vardır ve sıvıyı çekme üzerine odaklanır. Kendi içinde çeşitlere sahip olmakla birlikte temel mantığı sıvıyı boşaltmak veya çekmektir. Bu bir havuz veya gölet olabileceği gibi farklı amaçlarla insana eliyle yapılan değişik kaynaklar da olabilir. Neticede amaç suyun belirli bir alt kısımdan yukarı doğru çekilmesi ve işe yarayacak şekilde kullanılmasıdır.
Bazı alanlarda suyu boşaltmak gerektiğinde de dalgıç pompalar çok işlevseldir. Temel atılan bir binanın dip kısmında oluşan su birikintisi bu pompa türü ile daldırılarak kısa zamanda çekilebilir. Çeşitli doğal afetler nedeniyle su baskınının olduğu alanlarda dalgıç pompa ile kısa sürede ve daha az zahmetle suyun boşaltılması amaçlanır. Bu yüzden dalgıç pompanın avantajları konusuna değinmek istedik.
Farklı türleri olan dalgıç pompaların kendine özgü çalışma prensipleri olsa da genel olarak sağladıkları avantajlar aynıdır. Su geçirmez olması motor kısmında kolay kolay arıza olmamasını sağlamaktadır. Elektrik kaçağı veya teması konusunda tedirgin olmanızı gerektirmez. Pompanın dahili olarak hasar görmemesini de sağlaması açısından değerli bir özelliktir. Basınçlı su aktarması ihtiyacın yoğun olduğu yerlerde ciddi bir fayda sağlar. Çalıştırılmadan önce doldurulmasına gerek olmaması da aslında en büyük avantaj olarak lanse edilmektedir.
Dalgıç Pompanın Dezavantajları
Dalgıç pompanın en büyük dezavantajı kırılma gibi hasarları tespit edip yola devam etmenin zorluğudur. Pompa bütünlüğünü kaybeder ve sızdırmaya başlarsa, suya daldırıldığından ötürü herhangi bir belirti görülmez. Bu da bileşenlerin aşınmaya başlamasına neden olacaktır. Bu yüzden tespit etmenin zorluğu konusunda çalışmalar sürmektedir. Bu tür vakalar nadir olmakla birlikte, meydana gelirse çok güç tespit edileceği için hasarın boyutu da büyük olmaktadır. Hasarın tespit edilemiyor olması dezavantajdır ancak bunun sağlam ve kaliteli ürünler için çok rastlanılan bir durum olmadığını da söylemek gerekiyor.
İşletmeniz ve faaliyet türünüz için en uygun pompa türünün seçilmesi konusunda mutlaka uzman desteği almalısınız. Uzay Dalgıç Pompa olarak TSE belgeli ürünler ile uzun süre dayanabilecek dalgıç pompalar imal ediyor ve kullanıma sunuyoruz. İhtiyacınız olan en verimli ürünlerden biri olan pompaların tüm avantajlı ile birlikte kullanabilmeniz için tüm ekibimizle çalışıyoruz. Bilimsel ve teknolojik veriler ışığında verimlilik katsayısı en yüksek pompa türlerini işletmenizin faaliyetleri için tasarlıyoruz.
Gürültü olarak da oldukça beğenilen bir sessizliğe sahip olan dalgıç pompalar, işlevi sayesinde birçok zorlu görevin üstesinden gelmektedir. Bazı sektörlerin vazgeçilmez makinelerinden biri olduğu için düzenli olarak bakımdan geçirilmesi de müthiş önem taşımaktadır. Güvenilir bir ekipman olduğu için en zorlu zeminlerde bile gerçek fonksiyonunu yerine getirmektedir.
Dalgıç Pompanın Sağladığı Kolaylıklar
Sağladığı kolaylıklar bakımından dalgıç pompalar oldukça işlevseldir. Kanalizasyon aktarma başta olmak üzere yerel yönetimlerin de vazgeçilmez ürünleri arasındadır. Bu yüzden işlevsel olarak kullanılacağı tüm alanlarda büyü kolaylıklar sağlar. Aktarılması veya taşınması gereken suyun istenen bölgeye basınçlı olarak da çekilmesini sağlayarak kısa zamanda su ihtiyacını giderir. Diğer yandan boşaltılması gereken bir temelin veya alanın da dalgıç pompa ile kolaylıkla boşaltıldığını görebilirsiniz.
Sadece yerel yönetimler için değil sondaj çalışmalarının da en kullanışlı ekipmanlarından biridir. Çekilecek düzenli suyun dalgıç pompa monte edilerek çekildiği görülür. Bu yüzden sondaj çalışmalarında mühendislik projesi ile nasıl yerleştirileceği tespit edilmekte, kullanıcılara olası arıza durumları ile ilgili bilgi verilmektedir.
BLOG
-
Genleşme Tankı Ne İşe Yarar?
-
Keson Kuyu Nedir, Nasıl Ve Neden Açılır?
-
Su Kuyusu Sondaj Ömrü Ne Kadardır?
-
Mini Fore Kazık & Sondaj Kazıları
-
2 hp Dalgıç Pompa Ne Kadar Su Çeker?
-
55 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker?
-
Temiz Su Dalgıç Pompaları İle İlgili Genel Bilgiler
-
Dalgıç Pompa Servisi
-
Derin Kuyu Dalgıç Pompa Özellikleri
-
Dalgıç Pompa Modelleri
-
Dalgıç Pompanın Avantajları
-
Sondaj Kaç Metreye Kadar Serbest?
-
Sondaj Matkap Ucu
-
Yer Altı Sularının Önemi
-
Sondaj Matkap Çeşitleri
-
Dalgıç Pompa Kuyudan Nasıl Çıkarılır?
-
Jeofizik Etüt Nedir, Nasıl Yapılır?
-
Sondaj Yer Altı Su Araştırması Nasıl Yapılır?
-
Atık Su Drenaj Pompası Kullanım Alanları
-
Pompa Malzemelerinin Üretim Süreci
-
Kuyu Ruhsatı Nasıl Alınır?
-
Yatay Sondajın Avantajları Nelerdir?
-
Sondaj Çalışmalarında Olası Kazalar ve Alınacak Önlemler
-
Dalgıç Pompa Neden Bozulur?
-
Sumak Pompa Servisi
-
Genleşme Tankı
-
Sumak Pompa
-
Dalgıç Pompa Sürekli Çalışır mı?
-
Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?
-
Sondajın Ana İşlem Basamakları Nelerdir?
-
Dalgıç Pompayı Kaç Kw Jeneratör Çalıştırır?
-
Sondaj Makinesi Çeşitleri
-
Sondaj Elması
-
Dalgıç Pompa Nerelerde Kullanılır?
-
En İyi Dalgıç Pompa Hangisi?
-
Dalgıç Pompa Neye Göre Seçilir?
-
Basınçlı Su Pompası Nasıl Çalışır?
-
Su Pompası Kaç Metreden Çeker?
-
3 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreye Su Basar?
-
Dalgıç Pompası Ne Kadar?
-
Dalgıç Pompa Kaç Bar Basar?
-
Su Pompası En Fazla Kaç Metreden Su Çeker?
-
Derin Kuyu Sondajı
-
Kuyu Temizliği ve Bakımı
-
Sondaj Su Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Artezyen Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Sondaj Kuyusu Metresi Ne Kadar?
-
Endüstriyel Çamur Pompaları
-
Yatay Sondaj Nedir?
-
Sondajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
-
Sondajlarda En Fazla Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?
-
Artezyen Su Kuyusunun Avantajları
-
Su Sondajı Nasıl Yapılır? Detayları