Dalgıç Pompayı Kaç Kw Jeneratör Çalıştırır?
Tarım, sulama veya su temini için kullanılan en önemli aletlerin başından dalgıç pompa gelmektedir. Süs havuzları ve fıskiyelerin çalışmasında da önemli bir rolü olan bu sistemin kullanıldığı alanın durumu ve kw ayarı yüksek verim elde etmek adına çok önemlidir.
Dalgıç pompa hava ile çalışan bir ürün olmadığı için su altında devamlı şekilde çalıştırılması önemlidir. Dalgıç pompanın en önemli kısmı motor kısmıdır ve bu kısma suyun değmemesi gerekir. Tasarım olarak bu şekilde üretilen dalgıç pompaların havayla temas etmemesi de yine bu sebepten önemlidir. Havayla temas eden parçalar zamanla korozyona uğrar ve hava, su geçişi kolaylaşır.
Dalgıç pompanın verimli bir şekilde çalışmasını sağlayan diğer önemli faktör ise doğru Kw seçimidir. Kw seçimi doğru yapıldığı zaman içinde bulunan aksamlar yıpranmaz ve uzun süre kullanım olanağı sağlar. Başlangıç işlemleri için 10/15 kw bir jeneratör dalgıç pompasını başarıyla çalıştıracaktır.
1,5 HP Dalgıç Pompayı Kaç Kw’lık Jeneratör Çalıştırmaktadır?
Dalgıç pompaların kullanım amacı genellikle suyun yetersiz olduğu alanları suyla buluşturmaktır. Tarımda da kullanılan bu alet içme suyu veya kullanma suyu tedariğinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Bu nedenle dalgıç pompaya erilecek olan enerji ya da güç ne kadar fazla olursa çekiş gücü o kadar fazla olacaktır.
Jeneratör vasıtasıyla dalgıç pompa çalıştırmak için bilinmesi gereken önemli bir husus vardır. Buna göre kullanılan jeneratörün sağladığı nominal akımın dalgıç pompanın demeraj akımından büyük olması gerekmektedir. Bu sayede suyun çekileceği yerde güçlü bir basınç oluşturularak en dipteki su dahi çekilebilmektedir.
1,5 HP dalgıç pompayı kaç Kw’lık Jeneratör çalıştırmaktadır dendiğinde bu bilginin varlığı çok kolay bir şekilde çözüm sunacaktır. 1,5 hp dalgıç pompası monofoze akımda 3 kw ile çekiş gücüne erişecektir.
Verilecek bu enerjiyle beraber 1,5 hp dalgıç pompasıyla 6 ton suyu kolaylıkla çekilecektir. Elbette ki çekilecek olan suyun miktarı pompanın kullanıldığı derinlikle de ilişkilidir. Ancak dalgıç pompanın çalışması için kullanılması gereken kw’ın altında bir kw kullanılırsa suyun çekileceği derinliğin pek bir anlamı olmayacaktır.
2 HP Dalgıç Pompayı Kaç Kw’lık Jeneratör Çalıştırır?
Farklı kullanım alan ve yerleri için farklı dalga pompaları da imal edilmektedir. 2 HP dalgıç pompa da üretilen bu çeşitlerden bir tanesidir. Su çekilecek alan veya kuyu derinse ya da çok miktarda su çekilmesi gerekiyorsa kullanılacak dalgıç pompanın da o gücü karşılaması gerekmektedir.
Kuyu suyunun debisinin de dalgıç pompanın kullanıldığı yere hitap etmesi gerekmektedir. Debi ve basma yüksekliği açısından 1,5 HP yeterli gelmiyorsa 2 HP dalgıç pompa kullanılabilir. 2 HP dalgıç pompayı kaç kw’lık jeneratör sorusu da bu bağlamda çok önemlidir.
Dalgıç pompası ne kadar güçlü bir çekişe sahip olursa olsun pompayı aktive edecek enerji jeneratörden gelmektedir. Jeneratörün sağlayacağı enerji yeterli gelmezse o zaman dalgıç pompa yeterli şekilde su çekemeyecektir.
2 HP dalgıç pompa için 4 veya 4.5 kw jeneratör yeterli gelecektir. 2 hp dalgıç pompanın kullanılacağı derinlik 100 metreden başlamaktadır. 100 metrede 2 hp dalgıç pompasının çekeceği su miktarı ise saatte 2.8 ton olarak hesaplanmaktadır. Dalgıç pompasının 100 metreden sonra ineceği her 10 metrelik derinlik için harcayacağı enerji de artacaktır.
Her 10 veya 12 metre için 1,5 amper enerji artırımına gidilmesi gerekmektedir. Kullanılacak bu enerjinin de kademeli olarak artırılması gerekmektedir. Ani enerji artışından motor hızlı şekilde çalışmaya başlayacaktır. Hızlı şekilde çalışan motor ya çok hızlı şekilde deforme olacak ya da motor içi yanma meydana gelecektir.
BLOG
-
Genleşme Tankı Ne İşe Yarar?
-
Keson Kuyu Nedir, Nasıl Ve Neden Açılır?
-
Su Kuyusu Sondaj Ömrü Ne Kadardır?
-
Mini Fore Kazık & Sondaj Kazıları
-
2 hp Dalgıç Pompa Ne Kadar Su Çeker?
-
55 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker?
-
Temiz Su Dalgıç Pompaları İle İlgili Genel Bilgiler
-
Dalgıç Pompa Servisi
-
Derin Kuyu Dalgıç Pompa Özellikleri
-
Dalgıç Pompa Modelleri
-
Dalgıç Pompanın Avantajları
-
Sondaj Kaç Metreye Kadar Serbest?
-
Sondaj Matkap Ucu
-
Yer Altı Sularının Önemi
-
Sondaj Matkap Çeşitleri
-
Dalgıç Pompa Kuyudan Nasıl Çıkarılır?
-
Jeofizik Etüt Nedir, Nasıl Yapılır?
-
Sondaj Yer Altı Su Araştırması Nasıl Yapılır?
-
Atık Su Drenaj Pompası Kullanım Alanları
-
Pompa Malzemelerinin Üretim Süreci
-
Kuyu Ruhsatı Nasıl Alınır?
-
Yatay Sondajın Avantajları Nelerdir?
-
Sondaj Çalışmalarında Olası Kazalar ve Alınacak Önlemler
-
Dalgıç Pompa Neden Bozulur?
-
Sumak Pompa Servisi
-
Genleşme Tankı
-
Sumak Pompa
-
Dalgıç Pompa Sürekli Çalışır mı?
-
Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?
-
Sondajın Ana İşlem Basamakları Nelerdir?
-
Dalgıç Pompayı Kaç Kw Jeneratör Çalıştırır?
-
Sondaj Makinesi Çeşitleri
-
Sondaj Elması
-
Dalgıç Pompa Nerelerde Kullanılır?
-
En İyi Dalgıç Pompa Hangisi?
-
Dalgıç Pompa Neye Göre Seçilir?
-
Basınçlı Su Pompası Nasıl Çalışır?
-
Su Pompası Kaç Metreden Çeker?
-
3 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreye Su Basar?
-
Dalgıç Pompası Ne Kadar?
-
Dalgıç Pompa Kaç Bar Basar?
-
Su Pompası En Fazla Kaç Metreden Su Çeker?
-
Derin Kuyu Sondajı
-
Kuyu Temizliği ve Bakımı
-
Sondaj Su Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Artezyen Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Sondaj Kuyusu Metresi Ne Kadar?
-
Endüstriyel Çamur Pompaları
-
Yatay Sondaj Nedir?
-
Sondajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
-
Sondajlarda En Fazla Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?
-
Artezyen Su Kuyusunun Avantajları
-
Su Sondajı Nasıl Yapılır? Detayları