Endüstriyel Çamur Pompaları
Endüstriyel çamur pompası dayanıklı döküm malzemeli yapısıyla amaca uzun yıllar hizmet etmektedir. Yer altından yoğun nitelikli sıvıları, çamur kıvamında olsa bile tahliye etmeye yarar. Bu nedenle normal su pompalarından farklıdır. Pompanın çekebileceği katı-sıvı içerikli karışımları başarılı şekilde istenen noktaya çekmektedir. Karıştırıcı özelliğe sahip olan endüstriyel pompalar sıvıları karıştırarak katı hacimlerini parçalaması ve bu şekilde pompaya iletmesi sayesinde, günümüzde birçok sektörde işlevsel olarak kullanılmaktadır.
İçeriği yoğun olan foseptik ve kanalizasyonlarda endüstriyel çamur pompalarının işe yaradığı görülmektedir. Belirli bir yoğunluğa sahip suların yüzeye tahliyesine yardımcı olan bu ürün dayanıklı yapısı sayesinde güçlü şekilde çalışır. İnşaat alanlarında ve sektöründe, maden ocaklarında, kumsallarda ve tünellerde bu tür pompaların yaptığı çalışmalar birçok problemin çözülmesine katkı sağlamaktadır.
Endüstriyel çamur pompaları birçok sektörün ihtiyacı için kullanılabilir. Maden ocaklarında dip seviyelerden yukarı seviyelere çıkarılması gerekli olan ve tam katı olmayıp sıvı karışımlı bir yoğunluğa sahip olan malzemelerin çekiminde iş yaramaktadır.
Endüstriyel Çamur Pompaları Ne İşe Yarar?
Endüstriyel çamur pompaları özellikle son zamanlarda iş güvenliği ilkelerine daha güçlü uyum sağlayabilen pompa türlerindendir. Ağır bir işi yerine getirmesi nedeniyle birçok insan iş gücünün yerine kullanılmakta ve olası iş kazalarının önüne geçilmesine yardımcı olmaktadır. Pompaların varlığından önce insan gücüyle yapılan bu tür çalışmalarda zehirlenmeler yaşanabilmekteydi. Ancak artık endüstriyel pompaların varlığı ile derinlerde fazla vakit geçirmeye gerek kalmadan ve malzeme tahliyesinde görev almadan daha güvenli bir çalışma ortamı yaratılmış oldu.
Pompalar uzun ömürlü olarak işlevini yerine getirmektedir. Ancak üretim ve kullanım süreçlerinde insan kaynaklı hatalar ömrünü azaltabilmektedir. Bu yüzden endüstriyel çamur pompalarını TSE sertifikasına sahip üreticilerden temin etmek gerekir. Su Kuyusu Sondaj çalışmalarını ise deneyimli ve referansları kuvvetli firmaların yardımı ile yürütmek en önemli kararlardan biri olmaktadır. Tamamen profesyonel bir süreç yürütülmesi zorunlu olduğundan hem mevcut pompanın yanlış kullanımını önlemek, hem maliyetleri azaltmak hem de işin mümkün olan en kısa sürede güvenli şekilde yapılmasını sağlamak için sondaj firması ile tam işbirliği yapılması önemlidir.
Su soğutmalı olarak imal edilen bu pompalar çalıştıkça kendini soğutabilme yeteneğine sahiptir. Farklı çıkış basınçlarına giriş ölçülerine sahip endüstriyel pompalar kullanılacağı sektöre ve yürüteceği göreve göre seçilmelidir. Bu alanda sondaj firmaları ile istişare edilmesi ve uzmanlarından yardım alınması son derece önemlidir. Çamur sondajı belirli bir teknik uygulanması gereken ve uzmanlık isteyen bir çalışma şeklidir. Bu yüzden uzman sondaj firmalarından hizmet alınma yolu tercih edilmelidir.
Endüstriyel Çamur Pompası Fiyatları
Paslanmaz çark ve karıştırıcı, döküm gövde, yeterli sıvı basma basıncı, farklı metrelere farklı miktarda su basma özellikleri ile endüstriyel çamur pompası fiyatları uygun ödeme koşullarıyla sunulmaktadır. Piyasa şartlarına göre düzenlenen ödeme seçeneklerine göre satın alınabilen çamur pompası ürünü, farklı özelliklere göre kategorize edilmektedir.
Kalın yoğunlukta olan sıvıları çekmede çok ideal olan endüstriyel çamur pompaları 180 kg ile 200 kg arasında ağırlığa sahip olmaktadır. Dayanıklı malzeme kullanılarak yapılan iç kaplaması, kasnaklı tahrik sistemi, güçlü motor ve pompa devri ve mekanik salmastra ile çok dayanıklı olduğu görülmektedir. Kullanımı sırasında kesinlikle pompayı ve çalışma prensibini tanıyan bir operatörün görevli olması gerekir.
Hem sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlanması hem de işin verimli şekilde yerine getirilmesi için çalışanların kişisel koruyucu donanımlar ile çalışma alanında bulunması, gerekli iş güvenliği tedbirlerinin alınması gerekir. TS EN sertifikalı endüstriyel çamur pompaları ile birçok zorlu görevin üstesinden gelebilirsiniz.
BLOG
-
Genleşme Tankı Ne İşe Yarar?
-
Keson Kuyu Nedir, Nasıl Ve Neden Açılır?
-
Su Kuyusu Sondaj Ömrü Ne Kadardır?
-
Mini Fore Kazık & Sondaj Kazıları
-
2 hp Dalgıç Pompa Ne Kadar Su Çeker?
-
55 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker?
-
Temiz Su Dalgıç Pompaları İle İlgili Genel Bilgiler
-
Dalgıç Pompa Servisi
-
Derin Kuyu Dalgıç Pompa Özellikleri
-
Dalgıç Pompa Modelleri
-
Dalgıç Pompanın Avantajları
-
Sondaj Kaç Metreye Kadar Serbest?
-
Sondaj Matkap Ucu
-
Yer Altı Sularının Önemi
-
Sondaj Matkap Çeşitleri
-
Dalgıç Pompa Kuyudan Nasıl Çıkarılır?
-
Jeofizik Etüt Nedir, Nasıl Yapılır?
-
Sondaj Yer Altı Su Araştırması Nasıl Yapılır?
-
Atık Su Drenaj Pompası Kullanım Alanları
-
Pompa Malzemelerinin Üretim Süreci
-
Kuyu Ruhsatı Nasıl Alınır?
-
Yatay Sondajın Avantajları Nelerdir?
-
Sondaj Çalışmalarında Olası Kazalar ve Alınacak Önlemler
-
Dalgıç Pompa Neden Bozulur?
-
Sumak Pompa Servisi
-
Genleşme Tankı
-
Sumak Pompa
-
Dalgıç Pompa Sürekli Çalışır mı?
-
Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?
-
Sondajın Ana İşlem Basamakları Nelerdir?
-
Dalgıç Pompayı Kaç Kw Jeneratör Çalıştırır?
-
Sondaj Makinesi Çeşitleri
-
Sondaj Elması
-
Dalgıç Pompa Nerelerde Kullanılır?
-
En İyi Dalgıç Pompa Hangisi?
-
Dalgıç Pompa Neye Göre Seçilir?
-
Basınçlı Su Pompası Nasıl Çalışır?
-
Su Pompası Kaç Metreden Çeker?
-
3 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreye Su Basar?
-
Dalgıç Pompası Ne Kadar?
-
Dalgıç Pompa Kaç Bar Basar?
-
Su Pompası En Fazla Kaç Metreden Su Çeker?
-
Derin Kuyu Sondajı
-
Kuyu Temizliği ve Bakımı
-
Sondaj Su Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Artezyen Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Sondaj Kuyusu Metresi Ne Kadar?
-
Endüstriyel Çamur Pompaları
-
Yatay Sondaj Nedir?
-
Sondajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
-
Sondajlarda En Fazla Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?
-
Artezyen Su Kuyusunun Avantajları
-
Su Sondajı Nasıl Yapılır? Detayları