Temiz Su Dalgıç Pompaları İle İlgili Genel Bilgiler
Dalgıç pompalar temiz su temini için de kullanılabilen oldukça işlevsel makinelerdir. Bunun yanı sıra kirli suların çekilmesi veya daha yüksek basınç ile kullanılması amacına da hizmet eder. Sulama sistemlerinin de ana unsurlarından biri olarak tarımsal faaliyetlerde de kullanılmaktadır.
Yangın söndürme sistemlerinde sprinkler sistemlerin basınçlandırılmasında ve alevlere müdahalesinde de etkin rol oynar. Yer altı su düzeylerinin kontrol edilmesi amacıyla da fonksiyonel olarak kullanılan dalgıç pompalar, peyzaj düzenlemelerinde önemli yer tutan havuzlarda suyun basınçlı şekilde fıskiye sisteminde kullanılmasında da oldukça işe yaramaktadır.
Derin kuyularda temiz su çıkarmak için dalgıç pompalar en ideal tercihler olarak yer tutar. Birçok ihtiyaç duyulan bölgede pompalar, yapılan sondaj çalışmalarının ardından yerleştirilerek kullanılır ve çeşitli arızalarda da sondaj firmasının yetkin personeli tarafından çıkarılarak onarımı sağlanır. Suya daldırılabilmesi nedeniyle dayanıklı malzemeden imal edilen dalgıç pompaların temiz su temininde kullanılması da farklı işlevlerinden biri olarak göze çarpar.
Dalgıç pompaların genel özelliklerinden biri olarak kullanıldığı alanlarda çok fazla titreşim yaratmaması, suyun içinde gerekli basıncı sağlamak için elektrik kaynağından aldığı güç ile uzun süre hizmet verebilmesi yer almaktadır. Ancak dinlendirilmesi gerektiği zamanların olduğunu da unutmamak gerekir.
Birçok açıdan en işlevsel pompa modellerinden biri olarak kabul edilen dalgıç pompaların kullanımı ile ilgili daha detaylı bilgi aşağıda yer almaktadır.
Dalgıç Pompa Kullanımında Nelere Dikkat Edilmeli?
Dalgıç pompa kullanımında nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili özellikle kullanıcıların ve yetkili personelin bilgi sahibi olmasının önemi tartışılamaz. Sektöre katkı sağlaması açısından sizlere dalgıç pompa kullanırken hangi hususlara dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili detaylı bir çalışma hazırladık.
İlk olarak su kuyusu açılma çalışmalarını takiben, kuyu dibine pompayı yerleştirmeden önce dalgıç pompanın o bölgeye, su çıkarılacak alana uygun olup olmadığının, basınç gücünün istenen seviye için yeterli olup olmadığının tespit edilmesi gerekir.
Kuyudaki suyun amaca hizmet edecek kalitede ve miktarda olduğundan emin olduktan sonra dalgıç pompanın yerleştirilmesi yapılmalıdır. Kısa süre sonra bitecek bir su kaynağı ileride pompa için de problem yaratabileceğinden bu hususa özellikle dikkat edilmelidir.
Kuyuların içindeki kumun yeterli şekilde temizlenmiş olmasına dikkat etmekte fayda vardır. Zira aşırı miktarda kum pompanın çevirebileceğinden daha çok olacak şekilde kullanılmaya çalışılırsa, pompaya zarar verecektir.
Dalgıç pompa su kuyusunun en dip noktasına indirilmemelidir. Bulunduğu seviye dip seviyesinden iki metre yukarıda olmalıdır. Normal özellikteki dalgıç pompaların en fazla otuz derecelik bir su sıcaklığı için çalışma prensibine sahip olduğunu unutmamak gerekir. Eğer su ısısı daha yüksek ise bu iş için özel olarak tasarlanmış ve üretilmiş pompaların kullanılması gerektiği unutulmamalıdır.
Dalgıç pompanın kullanılacağı su kaynağının mümkün olduğunca gaz içermeyen bir kaynak olması gerektiğinin altını çizmek gerekir. Çünkü sık sık arıza yapmasına neden olabilir. Su ile soğutma sağlandığı için motor aksanının çevresinde soğutmaya yetecek akışkanlığın olması gerekmektedir. Soğutma gömleği gerekecekse kullanılmaktan çekinilmemelidir.
Kuyularda pompanın kullanımına ilişkin yetkin bir personelden eğitim almak oldukça işe yarayacaktır. Ayrıca pompanın sağlıklı çalışmasını sağlayacak tüm yardımcı birimlerin de yer almasına özen gösterilmelidir. Kontrol panosundan basınç ölçere, elektrik akım ölçerlerinden diğer yardımcı ünitelere kadar birçok yardımcı ünitenin ve ekipmanın fonksiyonel şekilde kullanılmasına imkan tanınmalıdır.
Elektrik akımının birden yükselmesi veya düşmesinden kaynaklanabilecek olası problemlerin önüne geçebilmek için sistem ayarlarının yapılması, gerekli güç kaynaklarının yer alması oldukça önem arz etmektedir. Tüm bu sistemlerin dalgıç pompanın kullanılması hususunda uzun ömürlü olmasına yardımcı olacağı da unutulmamalıdır.
BLOG
-
Genleşme Tankı Ne İşe Yarar?
-
Keson Kuyu Nedir, Nasıl Ve Neden Açılır?
-
Su Kuyusu Sondaj Ömrü Ne Kadardır?
-
Mini Fore Kazık & Sondaj Kazıları
-
2 hp Dalgıç Pompa Ne Kadar Su Çeker?
-
55 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker?
-
Temiz Su Dalgıç Pompaları İle İlgili Genel Bilgiler
-
Dalgıç Pompa Servisi
-
Derin Kuyu Dalgıç Pompa Özellikleri
-
Dalgıç Pompa Modelleri
-
Dalgıç Pompanın Avantajları
-
Sondaj Kaç Metreye Kadar Serbest?
-
Sondaj Matkap Ucu
-
Yer Altı Sularının Önemi
-
Sondaj Matkap Çeşitleri
-
Dalgıç Pompa Kuyudan Nasıl Çıkarılır?
-
Jeofizik Etüt Nedir, Nasıl Yapılır?
-
Sondaj Yer Altı Su Araştırması Nasıl Yapılır?
-
Atık Su Drenaj Pompası Kullanım Alanları
-
Pompa Malzemelerinin Üretim Süreci
-
Kuyu Ruhsatı Nasıl Alınır?
-
Yatay Sondajın Avantajları Nelerdir?
-
Sondaj Çalışmalarında Olası Kazalar ve Alınacak Önlemler
-
Dalgıç Pompa Neden Bozulur?
-
Sumak Pompa Servisi
-
Genleşme Tankı
-
Sumak Pompa
-
Dalgıç Pompa Sürekli Çalışır mı?
-
Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?
-
Sondajın Ana İşlem Basamakları Nelerdir?
-
Dalgıç Pompayı Kaç Kw Jeneratör Çalıştırır?
-
Sondaj Makinesi Çeşitleri
-
Sondaj Elması
-
Dalgıç Pompa Nerelerde Kullanılır?
-
En İyi Dalgıç Pompa Hangisi?
-
Dalgıç Pompa Neye Göre Seçilir?
-
Basınçlı Su Pompası Nasıl Çalışır?
-
Su Pompası Kaç Metreden Çeker?
-
3 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreye Su Basar?
-
Dalgıç Pompası Ne Kadar?
-
Dalgıç Pompa Kaç Bar Basar?
-
Su Pompası En Fazla Kaç Metreden Su Çeker?
-
Derin Kuyu Sondajı
-
Kuyu Temizliği ve Bakımı
-
Sondaj Su Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Artezyen Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Sondaj Kuyusu Metresi Ne Kadar?
-
Endüstriyel Çamur Pompaları
-
Yatay Sondaj Nedir?
-
Sondajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
-
Sondajlarda En Fazla Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?
-
Artezyen Su Kuyusunun Avantajları
-
Su Sondajı Nasıl Yapılır? Detayları