Su Pompası En Fazla Kaç Metreden Su Çeker?
Sondaj ve benzeri derinlik çalışmalarında en fazla kullanılan ekipmanlardan biri olan su pompası en fazla kaç metreden su çeker konusunda, mühendislik çalışmalarından istifade etmekte fayda vardır. Sondaj firmaları çalışmalarında su pompasının su çekebileceği derinliği hesap ederek ona göre yerleştirme yapmaktadır. Olması gerekenden çok daha fazla derin yerleştirildiği takdirde gücünün yetmeyeceği bilinir. O yüzden gerekli ölçümler yapılarak su pompasının da gücüne göre kaç metreden su çekmesi gerektiği saptanır. Teknik kurallara da uyularak su pompası gerekli derinliğe yerleştirilir.
Günümüzde tarımsal faaliyetler başta olmak üzere, bazı sektörlerin çok fazla işine yarayan su pompaları, sahip olduğu ve beslendiği enerjiye göre kategori halinde satışa sunulur. Fazla su çekilmesi gereken yerlerde güçlü pompalar, daha az derin yerlerde ise fazla su ihtiyacı yoksa daha az güçlü pompalar tercih edilir. Kullanıcıların hangi türde bir pompanın işlerine göreceğine dair araştırmalarında online sonuçlara çok faydalı olmamaktadır. Bu konu hakkında verilen bilgilerden istifade edebilmek ve kesin sonuca ulaşabilmek için kesinlikle sondaj firmaları veya pompa bayileri ile irtibata geçmelisiniz.
Uzay Sondaj olarak tüm pompa türlerinde müşterilerimizin memnun kalacağı çalışmaları sunuyoruz. Gerek sondaj çalışmalarında gerekse hangi tip pompanın kullanılması gerektiği noktasında, profesyonel ekibimiz ile işimizin başındayız. Gelişen teknolojiden de istifade ederek sizler için en değerli bilgileri kullanıyoruz.
Su Pompası Basınç Kuvveti Ne Kadar?
Su pompalarının basınç kuvveti birbirinden farklı olabilmektedir. Derinliğe göre ve ihtiyaç olan su miktarına göre farklı güçte ve basınçta su pompası tercih edilir. Mühendislik çalışmaları ile dizayn edilen pompalar bu sektörlerde çok işe yaramaktadır. Belirli bir derinlikten sahip olduğu ekipman ve birimlerle suyun üst zeminlere taşınmasını sağlayan pompalar oldukça işlevseldir. Basınç farkını lehine kullanarak düşük seviyedeki suyu geniş bir alandan daha dar bir boruyla sıkıştırarak yukarı itmesi prensibiyle çalışır.
Güçleri farklı olsa da temel çalışma prensibi aynıdır. Su pompaları bazen aynı seviyedeki suyu biraz daha uzağa taşımak veya sulama yapmak amacıyla da kullanılır. Ancak belirli bir derinlikten su pompalanacaksa, o zaman derin kuyu pompasına ihtiyaç duyulur. Basit bir düzenekle fazla yormadan 6 metreden su basabilen pompaların yerine 50 metreden su çekebilen derin kuyu pompalar daha işlevsel olmaktadır.
Çalışacağı alanın genişliği veya darlığı, su çekilecek bölgenin derinliği, suyun yapısı, filtrelemenin türü, kullanılacak borunun çapı ve gereken güç gibi unsurlar, hep birlikte göz önüne alınarak değerlendirilmelidir. Bunu da deneyimli sondaj veya pompa firmaları yapabilmektedir. Profesyonel uzmanlardan da fikir alarak, çalışmalarınızı bilimsel temellere oturtmak her zaman başarılı uygulamalar için gereklidir. Aksi takdirde çabuk arıza yapan su pompaları, verimsiz çalışma ve sonuçta istenen hedefe ulaşamama gibi durumlarla çok sık şekilde karşı karşıya kalırsınız.
Su Pompası Kaç Metre Derinlikten Su Çekebilir?
Uygulama alanında su pompası en fazla kaç metreden su çekebilir? konusunda iyi bir etüt çalışması yapmak önemlidir. Zira pompadan önce yapılması gereken hazırlıkların, tüm aşamalarda teknik olarak yeterli olması istenir. Son aşamada da su pompasının yerleştirilmesi ve gerekli bağlantılarının yapılarak test sonrası devreye alınması gerekir. Böylece müşterilere teslim edilmeden önce uygulamanın başarılı olup olmadığı kontrol edilmiş olur.
Genelde test sonrası devreye alma işlemi istenen su basıncının sağlanması ile tamamlanır. Sürekli çalışması gereken yerlerde bile belirli saatlerde dinlendirilmesi tavsiye edilir. Yukarıdan kontrol edilmesi, sürekli çalışmasının düzenlenmesi konusunda kolaylık sağlar.
BLOG
-
Genleşme Tankı Ne İşe Yarar?
-
Keson Kuyu Nedir, Nasıl Ve Neden Açılır?
-
Su Kuyusu Sondaj Ömrü Ne Kadardır?
-
Mini Fore Kazık & Sondaj Kazıları
-
2 hp Dalgıç Pompa Ne Kadar Su Çeker?
-
55 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker?
-
Temiz Su Dalgıç Pompaları İle İlgili Genel Bilgiler
-
Dalgıç Pompa Servisi
-
Derin Kuyu Dalgıç Pompa Özellikleri
-
Dalgıç Pompa Modelleri
-
Dalgıç Pompanın Avantajları
-
Sondaj Kaç Metreye Kadar Serbest?
-
Sondaj Matkap Ucu
-
Yer Altı Sularının Önemi
-
Sondaj Matkap Çeşitleri
-
Dalgıç Pompa Kuyudan Nasıl Çıkarılır?
-
Jeofizik Etüt Nedir, Nasıl Yapılır?
-
Sondaj Yer Altı Su Araştırması Nasıl Yapılır?
-
Atık Su Drenaj Pompası Kullanım Alanları
-
Pompa Malzemelerinin Üretim Süreci
-
Kuyu Ruhsatı Nasıl Alınır?
-
Yatay Sondajın Avantajları Nelerdir?
-
Sondaj Çalışmalarında Olası Kazalar ve Alınacak Önlemler
-
Dalgıç Pompa Neden Bozulur?
-
Sumak Pompa Servisi
-
Genleşme Tankı
-
Sumak Pompa
-
Dalgıç Pompa Sürekli Çalışır mı?
-
Drenaj Pompası Nasıl Çalışır?
-
Sondajın Ana İşlem Basamakları Nelerdir?
-
Dalgıç Pompayı Kaç Kw Jeneratör Çalıştırır?
-
Sondaj Makinesi Çeşitleri
-
Sondaj Elması
-
Dalgıç Pompa Nerelerde Kullanılır?
-
En İyi Dalgıç Pompa Hangisi?
-
Dalgıç Pompa Neye Göre Seçilir?
-
Basınçlı Su Pompası Nasıl Çalışır?
-
Su Pompası Kaç Metreden Çeker?
-
3 HP Dalgıç Pompa Kaç Metreye Su Basar?
-
Dalgıç Pompası Ne Kadar?
-
Dalgıç Pompa Kaç Bar Basar?
-
Su Pompası En Fazla Kaç Metreden Su Çeker?
-
Derin Kuyu Sondajı
-
Kuyu Temizliği ve Bakımı
-
Sondaj Su Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Artezyen Kuyusu Nasıl Açılır?
-
Sondaj Kuyusu Metresi Ne Kadar?
-
Endüstriyel Çamur Pompaları
-
Yatay Sondaj Nedir?
-
Sondajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
-
Sondajlarda En Fazla Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?
-
Artezyen Su Kuyusunun Avantajları
-
Su Sondajı Nasıl Yapılır? Detayları